Kripto Sever

PwC’den Kıymetli Kripto Para Raporu: Türkiye de Var!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

PriceWaterhouseCoopers’ın (PwC) yakın tarihli bir raporuna nazaran, kripto para ünitesi sanayisi 2023’te sismik bir değişim yaşıyor. Dikkate paha 42 ülke kripto alanına girdi. Ayrıyeten her biri düzenleme ve mevzuat açısından kendi yolunu çizdi. Bu global artış, kripto para ünitelerinin daha geniş bir kabulünü ve anlayışını yansıtıyor. Böylelikle kripto dünyasının evriminde çok kıymetli bir anı vurguluyor. İşte detaylar…

Küresel kripto para benimsemesinde yeni dalga

PwC raporu, genişleyen global kripto ekosistemine kapsamlı bir genel bakış sunuyor. Dala katılan 42 ülke sadece kripto para ünitelerini benimsemekle kalmıyor. Stablecoinlerden hudut ötesi uyumluluğa kadar kripto kullanımının çeşitli istikametlerini kapsayan sağlam düzenleyici çerçeveler oluşturmak için faal olarak çalışıyorlar. Bu çeşitli global ilgi, kripto para ünitelerinin memleketler arası ölçekte tanınması istikametinde değerli adım manasına geliyor.

Dünya genelinde ülkeler kripto düzenlemesine yönelik farklı yaklaşımlar benimsiyor. Avrupa Birliği, Japonya ve Bahamalar’da kripto düzenlemesinin tüm alanlarına kapsamlı bir odaklanma açıkça görülüyor. Bu ortada Uganda, Hindistan ve Brezilya üzere ülkeler daha seçici bir yaklaşım benimsiyor. Ayrıyeten bu gelişen bölüme karşı temkinli bir duruş sergilemekte. Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenleyici ortam hem eyalet hem de federal seviyeleri kapsıyor. Odak noktası, ABD Doları takviyeli stablecoin’lere verilen kıymetle mevcut yasal çerçevelerin kullanılmasıdır.

Birleşik Krallık için durum nedir?

Birleşik Krallık kendisini kripto varlık teknolojisi ve yatırımı için global bir merkez olarak konumlandırıyor. Son yasal düzenlemeler, Hazine Müsteşarlığı’na, kripto varlıkları düzenlenmiş finansal araçlar olarak sınıflandırma ve bunları klasik finansal varlıklarla uyumlu hale getirme yetkisi veriyor. Avustralya, tüketicinin korunmasına ve pazar bütünlüğüne öncelik veren düzenleyici bir ortamda yeniliği teşvik etmeye kararlıdır. Teşebbüsler ortasında bir merkez bankası kripto para ünitesinin (CBDC) araştırılması ve kripto varlıklarının üçüncü taraf saklayıcıları için saklama yükümlülüklerinin gözden geçirilmesi yer alıyor.

Almanya, kripto varlıklarını düzenleyici çerçevesine entegre etmek, yenilikçiliği, tüketicinin korunmasını ve piyasa istikrarını dengelemek için proaktif adımlar attı. Buna karşılık, Macaristan ve Danimarka daha temkinli bir duruş benimsedi. Çünkü Macaristan AB düzenlemelerine hazırlanırken, Danimarka da AB direktiflerini bekliyor. Kanada, kripto eserleriyle uğraşanlar da dahil olmak üzere fintech işletmeleri için Düzenleyici Muhafazalı Alanında açıkça görüldüğü üzere, dijital finansta yeniliğe karşı olumlu bir tavır sergiliyor. Ülkenin mevzuata ahenk yeteneği, giderek artan sayıda kripto borsa yatırım fonlarına (ETF) yansıyor.

Türkiye’de değerli bir araştırma olmadı

Mali Hareket Vazife Gücü, seyahat kuralının 42 ülkeden 40’ının ortak odak noktası. Hasebiyle düzenleyicilerin dikkat yelpazesi çok çeşitli. Bilhassa, stablecoin mevzuatı 2023’te Hindistan, Brezilya, Türkiye, BAE ve Tayvan üzere ülkelerde değerli bir araştırma görmedi. Bu global iştirak, sadece yeni bir para ünitesi biçiminin benimsenmesini değil tıpkı vakitte finansal ortamda kıymetli bir değişime işaret ediyor. Her ülkenin kripto düzenlemesine yönelik eşsiz yaklaşımı, ekonomik önceliklerini, risk iştahını ve teknolojik hazırlığını yansıtıyor. Dünya, kripto para ünitesi düzenlemelerinde yeni bir periyoda şahit oluyor. Ayrıyeten ülkeler süratle gelişen bu bölümün geleceğini şekillendirmek için proaktif adımlar atıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu