Kripto Sever

SEC Başkanı Gensler: Ethereum ETF Onayları Yaz Aylarında Bekleniyor

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Ethereum ETF İhraççıları İçin Bekleyiş Sürüyor

Potansiyel Ethereum ETF ihraççıları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başvurular hakkında yorum yapmasını bekliyordu. Ancak, SEC sessizliğini koruyor. Bugün, SEC Başkanı Gary Gensler, Ethereum ETF’lerin S-1 onaylarının yaz aylarında gerçekleşebileceğini belirtti.

Gensler: “Bu Yaz Boyunca Onay Bekleniyor”

SEC, kısa süre önce spot Ethereum ETF başvurularına yeşil ışık yakmıştı. Ancak bu ürünlerin ticarete başlaması için S-1 formlarının onayı gerekiyor. Piyasa, bu onayın ne zaman geleceğine dair tahminlerle doluyken, SEC Başkanı Gary Gensler, ABD Senatörü Bill Hagerty ile yaptığı görüşmede S-1 formlarının yaz sonuna kadar onaylanacağını öngördü. Fox muhabiri Eleanor Terrett, Gensler’in açıklamalarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gensler’in Beklentisi Piyasa Tahminleriyle Örtüşüyor

Piyasa analistleri, onayın Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşeceğini tahmin ediyordu. SEC, Mayıs ayında spot Ethereum ETF’leri için 19b-4 başvurularını onayladı. Ancak bu ETF’lerin ticarete başlaması için S-1 başvurularının ek onayı gerekiyor.

İhraççılar Yorumları Bekliyor

İhraççılar, SEC’in taslaklar hakkında 7 Haziran’da yorum yapmasını bekliyordu. Ancak, en az iki ihraççı henüz geri dönüş almadı. Bir kaynak, yorumların bu hafta gelmesini beklediklerini belirtti. Gensler, geçtiğimiz hafta CNBC’de S-1 formlarının onaylanmasının “biraz zaman alacağını” söylemişti. Sürecin tam olarak ne kadar süreceği belli değil, ancak en az iki tur daha taslak dosyalamadan geçmesi bekleniyor.

Ethereum ETF Lansmanları İçin Hazırlıklar Sürüyor

S-1 formları, spot Ethereum ETF’lerinin ticaretin başlamasına yönelik iki aşamalı bir sürecin ikinci adımı. İlk adım, 23 Mayıs’ta gerçekleşen 19b-4 formlarının onaylanmasıydı. BlackRock, ETF’sini 10 milyon dolarla tohumlarken, Franklin Templeton %0,19’luk bir ücretle başlamayı planlıyor.

Spot Ethereum ETF’lerinin Geleceği

Spot Ethereum ETF’leri hayata geçtiğinde, önemli bir soru, spot Bitcoin ETF’lerinin başarısını kopyalayıp kopyalayamayacakları olacak. Bitfinex Türevler Başkanı Jag Kooner, spot Bitcoin ETF’lerine giden akışların yaklaşık %10-20’sini getireceklerini tahmin ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu