Kripto Sever

SEC BAŞKANI GARY GENSLER’DEN KRİPTO PARALARA SERT ELEŞTİRİ!

Gensler, kripto para borsalarını dolandırıcılığı teşvik etmekle suçladı.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Gensler, kripto para borsalarını dolandırıcılığı teşvik etmekle suçladı.

SEC Başkanı Gary Gensler, Washington D.C.’de yaptığı konuşmada SEC’in kripto para davalarındaki çalışmalarını övdü ve kripto borsalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Gensler, kripto paraların büyük çoğunluğunun menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Spot Ethereum ETF Onay Beklentisi

Spot Ethereum ETF’lerinin onayı konusunda meraklı bekleyiş sürerken, Gensler kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğuna dair görüşünü yineledi. Gensler, “Bu alanda 15.000 ya da 20.000 token var. Bunlar para birimi olarak işlem görmüyor… Bu durum, menkul kıymetin ne olduğuna ilişkin klasik Yüksek Mahkeme testine uyuyor,” dedi.

FIT21’e Karşı Çıktı, Ancak Yasa Meclisten Geçti

Gensler, FIT21 (21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası) yasasını eleştirerek, yasanın kripto paraları SEC’in gözetiminden çıkardığını savundu. Çarşamba günü Temsilciler Meclisi’nde 279’a karşı 136 oyla kabul edilen yasa, Beyaz Saray’ın karşı çıkmasına rağmen veto edilmedi.

Siyasi Rüzgarlar ve Ethereum ETF Onay İhtimali

Gensler’in kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğuna dair inancını pekiştirmesi, piyasanın spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasını beklediği bir döneme denk geldi. Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekillerinin ve Başkan Joe Biden yönetiminin, yaklaşan seçimler öncesinde kripto konusunun Amerikalı seçmenler için önemini fark ettiği belirtiliyor. Bu durum, yeni politikalar ve Ethereum ETF’lerinin onay olasılığına zemin hazırlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu