Kripto Sever

Güvenlik Mühendisi, 12 Milyon Dolarlık Kripto Para Hırsızlığından Dolayı Hapse Atıldı!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Bir güvenlik mühendisi olan Shakeeb Ahmed, Solana tabanlı iki merkezi olmayan kripto para borsasından (DEX) 12 milyon dolardan fazla çaldığı gerekçesiyle üç yıl hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Ahmed, geçtiğimiz yıl federal yetkililer tarafından, Crema Finance gibi bir DEX’ten 9 milyon dolar çalma suçlamasıyla tutuklanmıştı. Suçunu kabul eden Ahmed, ayrıca 12,3 milyon dolarlık mal varlığını kaybedecek ve 5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Savcılar, yasal azami süre olan beş yıl yerine dört yıl hapis cezası talep etmişlerdi. Ancak Ahmed, suçunu kabul ederek ve hack gelirlerini teslim ederek mahkemede biraz daha hafif bir ceza almış oldu. Ahmed’in savunma ekibi, müvekkillerinin sorumluluğu kabul etmesinin yanı sıra, Nirvana Finans’a yönelik hackleme işlemini de gönüllü olarak savcılara açıkladığını vurgulayarak hapis cezasına karşı çıktı.

ABD Başsavcısı Damian Williams, Ahmed’in itiraflarının “akıllı bir sözleşmenin hacklenmesinden dolayı verilen ilk mahkumiyet” olduğunu belirtti ve bu tür yıkıcı saldırılara karşı adaletin sağlanacağını ve çalınan varlıkların geri alınacağını vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu