Kripto Sever

“Wall Street Journal, Tether ve Bitfinex İddiaları Nedeniyle Dava Edildi”

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

“Wall Street Journal, Tether ve Bitfinex İddiaları Nedeniyle Dava Edildi”

Tayland merkezli havacılık yakıt komisyoncusu Christopher Harborne ve şirketi AML Global Ltd., The Wall Street Journal ve muhabirlerini, kendilerini yasadışı faaliyetlere yataklık etmekle suçlayan bir makale nedeniyle Delaware eyalet mahkemesinde dava etti. Harborne, gazetenin Mart 2023’te yayımladığı “Tether’in Arkasındaki Kripto Şirketleri Banka Hesapları Almak İçin Sahte Belgeler ve Kabuk Şirketleri Kullandı” başlıklı makalesinin asılsız suçlamalar içerdiğini ve kendisine haksız yere zarar verdiğini iddia ediyor.

Davaya göre, Harborne ve AML Global, “dolandırıcılık yapmak, para aklamak ve teröristleri finanse etmek” gibi suçlamalarla haksız yere itham edildi. Harborne, bu suçlamaların asılsız olduğunu gösteren belgelere sahip olduğunu belirtiyor. Wall Street Journal, makalenin yayımlanmasından dokuz ay sonra, Harborne ve AML Global’in avukatının itirazı üzerine, söz konusu bölümü makaleden çıkardığını ve bir editörün notu eklediğini açıkladı.

Harborne, dava dosyasında Bitfinex ile olan bağlantısını, şirkette yaklaşık %12’lik bir sahiplik hissesine sahip olduğunu belirterek açıkladı. Bu hisse, 2016 yılında kripto borsasının hacklenmesi sonucu oluşan müşteri geri ödeme planının bir parçası olarak edinildi. Ancak Harborne, ne Bitfinex ne de Tether’de herhangi bir yönetim veya yönetici rolünde bulunmadığını; sadece bir azınlık hissedarı olduğunu vurguladı.

Wall Street Journal, gazetecilik sorumluluklarını ciddiye aldıklarını ve sağlam bir hukuki savunma oluşturmayı amaçladıklarını belirten bir açıklama yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu