Kripto Sever

Bitcoin’de Yükseliş Sinyali: Uzmanlar Alım Fırsatı Olabileceğini İşaret Ediyor.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Bitcoin, 26 ayın zirvesi olan 52.000 dolar seviyesini aşarak yatırımcıların dikkatini çekti. Ancak Swissblock analistlerine göre, bu hızlı yükselişin ardından kısa vadede bir düzeltme yaşanabilir.

Kripto para piyasasının en büyük oyuncusu olan Bitcoin, son bir haftada yüzde 10 değer kazanarak CoinDesk20 Endeksi’nin yüzde 8’lik ilerlemesini geride bıraktı. Ocak sonundan bu yana 38.500 dolardan başlayan yükseliş trendi, ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artmasıyla desteklendi. Özellikle BlackRock’ın IBIT fonu, bu hafta 28.000’den fazla bitcoin topladı.

Ancak Swissblock analistleri, 52.000 dolar seviyesinin uzun vadeli grafiklerde önemli bir direnç noktası olduğunu ve bu rallinin devam etmesi için bir engel teşkil ettiğini belirtti. Analistler, “Son haftalardaki yaklaşık yüzde 33’lük hızlı yükseliş, sürdürülemez bir ralliyi işaret ediyor ve bir geri çekilme kaçınılmaz ve gerekli görünüyor” dedi.

Kısa vadede bir düşüş beklenmesine rağmen, piyasanın daha yüksek fiyatlar için hazır olduğu ve herhangi bir düzeltmenin, Bitcoin 47.500 dolar destek seviyesini koruduğu sürece alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

FalconX gibi kurumsal kripto borsaları da 2024’ün başlarında, özellikle 2023 Mart ayındaki bölgesel bankacılık krizi sırasında görülen “olağanüstü” işlem hacimlerini destekleyen bir yükseliş trendi olduğunu belirtti.

10x Research analisti Markus Thielen, Bitcoin’in güçlü likidite ve Bitcoin vadeli işlem talebindeki artışı göz önünde bulundurarak 57.500 dolarlık bir fiyat hedefine doğru ilerleyebileceğini belirtti.

Uzmanlar, Bitcoin’in önümüzdeki dönemdeki hareketlerinin, önceki dönemlerde yaşanan benzer durumlarla paralellik gösterdiğini ve yatırımcılar için olası alım fırsatları sunduğunu işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu