Kripto Sever

Kripto kredi şirketi Nexo, Bulgaristan hükümetine karşı dev bir tazminat davası açıyor.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Nexo, Bulgaristan’a Karşı Tarihi Tazminat Davası Açıyor

Kripto kredi şirketi Nexo, Bulgaristan hükümetine karşı dev bir tazminat davası açarak finans dünyasında dikkat çekiyor. Şirket, geçen yıl Bulgaristan’da ofislerine yapılan baskın ve hakkında yapılan çeşitli suçlamalar sonrasında 3 milyar dolarlık tazminat talep ediyor.

Nexo’nun bu hamlesi, Bulgar savcılarının şirket hakkında başlatmış olduğu, ancak sonradan kanıt bulunamadığı için düşürülen soruşturmanın ardından geldi. Şirket, bu soruşturmanın ABD borsasına giriş planlarını ve bir futbol sponsorluğu anlaşmasını olumsuz etkilediğini iddia ediyor.

Nexo AG, İsviçre birimi tarafından Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi’ne (ICSID) yapılan başvuruda, Bulgar savcıların başlattığı soruşturmanın şirketin itibarını zedelediği ve hissedar değerini yok ettiği belirtiliyor. ICSID, Washington merkezli bir uluslararası tahkim kurumu olup, yatırımcılar ve devletler arasındaki anlaşmazlıkları ele alıyor.

Bulgaristan Maliye Bakanlığı, ICSID’den böyle bir tahkim talebi aldıklarını doğrularken, Bulgaristan Savcılığı konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. Geçen yıl Ocak ayında başlatılan ve sonra düşürülen soruşturmada Nexo, kara para aklama, vergi kaçırma ve organize suç çetesi kurma gibi suçlamalarla itham edilmişti.

Bu gelişme, bir kripto kuruluşunun bir ülkeye karşı açtığı ilk büyük tazminat davası olarak kayıtlara geçiyor. ICSID’nin geçmişte Pakistan, Ekvator ve Venezuela gibi ülkelerin şirketlere milyarlarca dolar tazminat ödemesine hükmettiği biliniyor.

Nexo, 2018 yılında faaliyetlerine başlamış olup, ABD’de lisanssız hizmet gösterdiği için SEC ve bazı eyalet düzenleyicileri tarafından 45 milyon dolar ceza almış ve ABD’deki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu