Hisse Senetleri

BIST 100 Endeksi Dalgalı Bir Gün Geçiriyor.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

BIST 100 Endeksi Dalgalı Bir Gün Geçiriyor.

BIST 100 endeksi, güne %0,3 oranında hafif bir yükselişle başlayarak 8.040 puan seviyesinden işleme açıldı. Ancak kısa süre içinde 8.000 puanın altına geriledi. Sabah seansında 8.000 puanda tutunma çabası içinde olan endeks, dünkü işlemlerde son saatte yaşanan sert satışlarla yönünü aşağı çevirdi ve günü %0,1 oranında kısmi düşüşle kapattı.

Günün ilk işlemlerinde BIST 100’de öne çıkan hisseler arasında SASA, AHGAZ, TATEN, HEKTS ve KMPUR yer aldı. Özellikle SASA, dünkü %7’ye yakın artışını devam ettirerek sabah seansında %7 bandında daha da yükseldi.

Endekste ilk saatlerde kayıplar sınırlı kalırken, EKGYO, MAVI, TCELL, SOKM ve SDTTR en çok değer kaybeden hisseler olarak dikkat çekti.

Sektörel bazda sigorta, spor ve petrokimya sektörlerinin günün başında öne çıktığı görülürken, iletişim sektörü ilk işlemlerde en çok düşen sektör oldu.

Ekonomik gelişmelere bakıldığında, yıl sonu tüketici fiyat endeksi tahmininin %42,04 olarak açıklandığı görüldü. Goldman Sachs’ın son raporunda Türkiye’de enflasyonun beklenenden daha hızlı düşebileceği öngörüsü yer aldı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, kendisi ve banka hakkında çıkan asılsız haberlere karşı yasal haklarını kullanacağını belirten bir açıklama yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu