EmtialarForex

Goldman Sachs, ABD’nin 2024 Büyüme Tahminini Yükseltti: Faiz İndirimine Dikkat Çekti.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

“ABD Ekonomisinin Büyüme Beklentisi %2,3’e Yükseldi, Fed’in Mart Ayında Faiz İndirimine Başlaması Bekleniyor”

Küresel finans devi Goldman Sachs, ABD’nin 2024 yılı Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYH) artış tahminini revize ederek yükseltti. ABD ekonomisinin 2024 yılı büyüme beklentisini %2,1’den %2,3’e çıkaran Goldman Sachs, bu iyimser görüşüyle diğer analistlerden ayrılıyor ve resesyon riskini daha düşük değerlendiriyor.

Goldman Sachs’ın bu olumlu değerlendirmesi, Federal Rezerv’in faiz indirimine yönelik beklentilerle destekleniyor. Kuruluş, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Mart ayında ilk faiz indirim kararını alacağını ve yıl boyunca beş kez faiz indirimi yapılacağını öngörüyor.

Bu beklentiye göre, mevcut %5,25 – %5,5 aralığındaki faiz oranlarının, beş kez 25 baz puanlık indirimle %4 – %4,25 aralığına düşürülmesi bekleniyor. Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Fed, muhtemelen Mart ayında faiz oranını düşürmeye başlayacak. Enflasyon %2’ye inmeden önce faiz indirimine başlayacaklarının sinyalini veren Fed Başkanı Powell ve piyasaların Mart ayında faiz indirimine başlama olasılığını %70 civarında gördüğünü” belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu