Kripto Sever

Venezuela, Petro Kripto Para Birimini Kaldırıyor: Beş Yıllık Deneyim Son Buluyor.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

“Petro, Ekonomik Krize Çözüm Olamadı: Venezuela Yerel Para Birimi Bolívar’a Dönüyor”

Venezuela, beş yıldan fazla bir süredir devam eden Petro kripto para birimi deneyimini sonlandırıyor. Birden fazla rapora göre, Petro yalnızca takas edilebildiği Patria Platformu’nda yayınlanan bir mesaj ile pazartesi günü sona erecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, şubat 2018’de ülkenin ekonomik krizini hafifletmek ve ABD yaptırımlarının etkilerine karşı bolívar para birimini desteklemek için Petro’yu (PTR) başlatmıştı. Ülkenin zengin petrol rezervlerine dayanan bu token, başlangıcından itibaren tartışmaların odağında yer aldı. Ülkenin muhalefet kontrolündeki kongresi, petrol rezervlerine karşı borçlanmanın yasa dışı olduğunu belirtti. 2019 yılında ABD makamları, Petro’yu finanse eden bir Rus bankasına yaptırım uyguladı.

Venezuela hükümeti, Petro’yu pasaport almak için gereken belge ve sosyal konut girişimi gibi çeşitli hizmetlerle bağlamaya çalışsa da, bu girişimler sonuçsuz kaldı. Asgari ücretin %50’si Petro’ya bağlanmıştı.

Rapora göre, kalan tüm petrolar, değer kaybeden yerel para birimi bolívara dönüştürülüyor. Petro’nun sonu, petrol operasyonlarında kripto varlıkların kullanımı etrafında finansal düzensizliklerle ilgili bir yolsuzluk skandalı ve petrol bakanı Tareck El Aissami’nin istifası ile geldi. AFP’nin bildirdiğine göre, bu skandal aynı zamanda Bitcoin madenciliği operasyonlarına yönelik bir baskıya da yol açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu