Hisse Senetleri

BIST 100’de Toparlanma: Gün Sonunda Kayıplar Telafi Edildi!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

BIST 100’de Toparlanma: Gün Sonunda Kayıplar Telafi Edildi

BIST 100 endeksi, bugün alıcılı bir seyir izleyerek dünkü kayıplarını telafi etti. Endeks, gün içinde inşaat, bilişim ve ulaştırma sektörlerinin öncülüğünde yükselişe geçti ve kapanışa doğru %1,7 artışla 7.870 puan seviyesine ulaştı.

Bankacılık Sektörü Öncülük Etti

Bankacılık sektörü endeksi, %2’lik değer artışıyla borsanın genel yükselişine önemli katkı sağladı. Bu yükseliş, borsada hareketliliği artıran temel faktörlerden biri oldu.

En Çok Kazanan ve Kaybeden Hisseler

BIST 100’de bugün en çok değer kazanan hisseler GESAN, MIATK, SAHOL, EREGL ve ENKAI olarak sıralandı. Diğer yandan, HALKB, HEKTS, GUBRF, VAKBN ve QUAGR hisseleri ise en çok değer kaybedenler arasında yer aldı.

Tavan Fiyatına Ulaşan Hisseler

SUMAS, EKOS, BAYRK, MARKA ve DOGUB hisseleri, bugün borsada tavan fiyatına ulaşarak en çok kazandıran hisseler oldu. Buna karşın, DAPGM ve TSPOR hisseleri %8’lik bir düşüşle günün kaybettirenleri arasında yer aldı.

Uluslararası Piyasalarda Karışık Seyir

Asya borsalarında genel olarak satıcılı bir seyir gözlenirken, Avrupa borsaları kapanışa doğru karışık bir seyir izledi. ABD endeksleri ise günü hafif alıcılı bir başlangıçla açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu