Kripto Sever

Bitcoin Opsiyonları, ETF Kararı Öncesi Yükseliş Eğilimini Azaltıyor

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Bitcoin Opsiyonları, ETF Kararı Öncesi Yükseliş Eğilimini Azaltıyor

Yaklaşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kararının arifesinde, Bitcoin opsiyonları piyasası, yatırımcıların yükseliş eğilimlerini azalttığını gösteriyor. Amberdata’nın izlediği opsiyon çarpıklığı verilerine göre, vadesi bir hafta ile üç ay arasında değişen alımlar, Kasım başındaki %8’lik primden %2 civarına düşerek satışlara karşı işlem görüyor. Bu durum, Bitcoin’e yönelik daha ölçülü bir yükseliş eğilimini yansıtıyor.

Alımların ve satışların göreceli talebini ölçen opsiyon çarpıklığındaki bu değişiklik, yatırımcıların SEC’in beklenen ETF kararına dikkatle yaklaştığını gösteriyor. Analistlere göre, ETF beklentilerinin desteğiyle son üç ayda %61 artan Bitcoin, beklenen teklifler hayata geçtiğinde büyük ihtimalle düşüş yaşayabilir.

Piyasa hareketlerine dair beklentileri gösteren bir haftalık opsiyon ATM’nin ima ettiği volatilite, son günlerde neredeyse iki katına çıkarak yıllık bazda daha uzun vadeli göstergeleri geride bıraktı. Bu artış, yatırımcıların önümüzdeki hafta içinde ve ETF kararı sonrasında dikkatli olmaları gerektiğine işaret ediyor. Uzun vadeli volatilite göstergelerinin daha küçük artışları, ETF duyurularının fiyat oynaklığı üzerinde geçici bir etki yaratacağı beklentisini ortaya koyuyor. Bazı analistler ise ETF’lerin uzun vadede fiyat çalkantılarına etki edebileceğini öngörüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu