Forex

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak tutarken, görünümünü “durağan”dan “pozitif”e yükseltebileceği öngörülüyor.

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

 

“Ekonomistlerin Gözü Türkiye’nin Ekonomik Göstergelerinde: Sanayi Üretimi ve Cari İşlemler Açığı Beklentileri”

Ekonomistlerin Türkiye’nin Kasım ayı sanayi üretimi ve cari işlemler açığına ilişkin tahminleri belirlendi. Sanayi üretimi anketine göre, Kasım ayı için takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 2,6 artış yönünde oluştu. Aylık bazda ise yüzde 0,1 artış bekleniyor.

Cari işlemler anketinde ise Kasım ayı cari işlemler açığı için medyan tahmin 1 milyar 600 milyon dolar açık olarak gerçekleşti. Ekonomistler, ilerleyen aylarda, özellikle ara malı ithalatındaki geri çekilme ve baz etkilerine bağlı olarak cari açıktaki düşüşün hızlanmasını bekliyorlar.

Ayrıca, Moody’s Türkiye değerlendirmesi anketinde, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak tutarken, görünümünü “durağan”dan “pozitif”e yükseltebileceği öngörülüyor. Ekonomistler, Türkiye’nin ekonomik performansında gelecek dönemlerde beklenen gelişmelerin bu tahminleri etkileyebileceğine dikkat çekiyorlar. Bu analizler, Türkiye’nin ekonomik durumunun yakından takip edildiğini ve önümüzdeki dönemlerde beklenen değişikliklere işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu