Alaykanlakin TiCaret Ükeriyizi Tesiri

Alaykanlakin TiCaret Ükeriyizi Tesiri
0

Alaykanlar nasil olushmaktarir? DALHULIMA BIR TICARET VE YATUM Hayatı Için Ne Yapmaliyez? Yatiama ve ticaret atmaya yönelik halihazırdaki olumsuz alayaykanliklarimizi nasil dalistirebiliriz? Bu yazı Serimizde Okuyulardan Birisinsin Istisin ünzerin alişkanlekardan ve Hayatimza Tesirlerinden Bahsedeceviz.

Alaykanlar, Sahiz Sefer TekrranlanMayk ve Bir Mühlet Sonra Otomatik Hale Gelmiş Davranşard. BIR Davrana’ti Ökrenirken Birinci Birinci Birinci Birinci Beyindeki Nöral Aktivasyon Ölçusü Epeyce Fazlad. Bir ANDA ÇOK FAZLA FAZLA BILGI Içeriiye Girer ve Beyin Onun Birirgiyi Ihlemeye, Onun Ayirinya Dikkat etmeye ve Onun Durumu Dikkatle Tahlil Etmeye Öst. En az haar ve efar harcanmasuy garktiren, en tesirli akkiyon plankuy ne Oldyaoğunu ariyşt. BU Epeyce Deoğllidi Zira Ilkel Vakitlerde Besinlere MünaseBetiyle da Güce Ulaşmakmak Epeyce Zordu ve Bu Noktada Var Yükün en efektif Halde Kullanilmash Hayati Ehemmiret Çamakakaktaydi. Bu Sayede Beyin, AZ Gücus Harcayarak ve Bilishsel Yenkü Azaltarak Dikkatinizi Öbür Vazifelere Vebilmeniz Isiin Zihinsel Kapasite Yer AçMaktair.

Tekrarlanan Davraniş

Alayykanliklarin Olushmasinda Kimi Geri Bildirim Sistemleri Tesirir. Birinci Olalar Alişkanklar. Süreci Deneme Yanilmayla Daflar. KAYKI Birinci Evvel Bir Davranahı Dener, Başili Olmash Durumunda Onu Tekrar Etmeye Daşlar. Bakari’n Olmash Durumunda Ise Farkli Bir Bet Metot Ökrenir ve Farkli Bir Halde Tekrar Eder, Işe Yaramasi Durumunda Yeni Davranşı Tekrar Etmeye Daşlar. Bir Davraniş Tekrarlanmashe, Beyinde Tipki Bolgeni Daima Uyonerminin Bolgeni Daha da Gelishmesina. Bunu Tipi Tari Idmanoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyi, ne Kadar Çok çalaşırsan o Bölgedeki Kaslark. Öte Yandan ne Vakit Idman Yapmay, Birakirsaniz o Noktada Gerimeye Daklar. Tekrarlandıkça Işe Yaramayan Davranşlar Silinirken Işe Yarayan Akiyonlar Ise Pekişirler. BÖYLELIKLE, Deneyim Edildikça Pekiy Zihinsel Kesttirte Yollar Haline Gelirler.

Bir Öteki Geri Bildirim Döngelü Ise Dopamin Kaynakli Yaratilır. Alaykanlik Içeren Birçok Davranis (Oyun Oymakak, Abur Cubur Tüketmak Gibi), Daha Yuksek Dopamin Sevezye Bu Aksionlarda Dezentruse Grefiş Grenkeş Vael Aldezizzeş Vael Vael Aldezizzeş Vael Salgene. Dopamin Düzeyinin Yukelmesiyle Birlikte Hareke Gekme Motivasyonunuz da Artar.

TICARET KIYMA.

Bu noktada bir paranten parantez açaçak dopamin kaynakli Geri Bildirim Dönkusünün Finans Piyasalari Açısandan Birkaç Ziyanezdan Bahsetmak Istiyorum. Öncelikle Birçok Tüccar Süreç Almaya DoLmli Hale Gelmesinin Nedenlerinden Birisinin Bu Oldukunu Düişorum. Birkiyonu Sirf Dopamin ODAKLI Gerçekiştirirmek Denizkulamli Hale Gelmenize ve Daima Olarak Daha Fazlasıni İnstemenize Yol Akiyor. Daha fazlasinı sensiyorsunuz zira bir müddet sonra sizi tatmin Eden Eşiyiniz de Yukelmeye Dafliyor. Helvelce Birkaç Süreç Açip KapataRken, Bu Durum Yeni Normaliniz Haline Gelmeye Dafliyor Ve Birkaç Süriz Açmak Eskisi Kadar Tatmin Edici Gelmemeye Dizliyor. BU NOKTADA TAHLIL ISE DAHA FAZLA SAYDA SÜRAÇ ALMAK YA DA RISK ISTTAHINIZI SMAK OUYOR (Daha Ayzeki, Birir Okuma Için Hedonik Adaptasyon Kavramina Bakabilirsiniz))))).

KAZANMAYA ŞARTLANMAYKEN…

Ayronca Sadece Düişmenin ve Beklentilerin Safra Kişin Dopamin SalgiLamasina Yol Açtinina Belirtmiş. Hiç Kimsenin Bir Sürece Girerken “Kaybedecevim” Beklentisiyle Girmedikini Daşürseniz, Sürece Girmeden Süreci Aktive Olmaya DizadioKi Fertkk Edebiliz. Keşi, Kazanmeya Kendisini O Kadar Şartlamaytir ki alacalil Surecin Mankli Olmayan Yanlaini Dahi Gurmezden Gelebileek Hale Gelir. Birebir Vakitte ne Vakit Kazanip ne Vakit Kaybedecestinizi BILMEDIoğiniz Için Davraniy Daima Tekrar Etme Ekhiliminde Olursunuz. Emsal Manten Kumar Makinelinde de Görebilirsiniz. Kezi Daima Yuvası Çevirmektedir Ancak Mükafatın ne Vakit Gelece’nin Dair Rastgele Bir Bilsi Yoktur. Davranşinin Sikliza Artliça Mübafata Uliyşma OANININAIN DA EMSAL HALDE ARTACACAKINA İNANIR. Mukafatlar Ise Rastgele Gelmektedir ve Bu da Keşiyi “Neden Bir Sonraki de Kar Olmashen?” Fikrine iter.

Yücelmiş Olan Dopamin Düseninize Ulşaşmanininin Birirkka Yolu Da Sürev Aunan para Ölçusüdür. Risk Ölçüü ve Süreç Aldezuzz Bakiyeyi Artararak Daha Fazla Yarar Elde Etmeye Çalisk. Riskli Harekerininin Olumlu Sonuklanmashe Durumunda Ise Dopamin Düzeyi Epey Yukelecten Aliskanlik Haline Geleye ve Dopamin ODAKLI GERI Bildirim Domemini Beslemeye Beşürac. Bununla ilgili meşhur bir Kelamı de Sizlerle Paylaşmakmakmakmakmakmakmakeskmakeskmakes, “Kumarbazın en Şansmanz Gunü, Birinci Kar.

Kazanan Için Hayat Yeni Dafladı

KRIPTO PARA DAINDA DE BENZERI OREKERI SIKLIKLA DUYYKTAZ. Kaybed Kahi Için Biriz Yerden Sonra Umut Biter ve Daharamadina’dain Dahunup Vazgebibilir Ancak Bir Kez Bile Kazanan Kişi Isiin Hayat Yeni Daclalamarir. Sistemi çözdağun inanir ve bir sonraki denemesinde de Kazanackına inanin, Süreç Almaya Devam Eder. Birinci Aldi Yarlen Sünçten Sonra Kaybetete Safra Safra BIR Sonrakinde Kazanacağha Dair Inanci Devam Eder.

Normal Kurallar Altezda Yazınınkiça Ihaşe Yaramayan Akrarlankça Işamayan Silinden, Işe Yarayan Hareklerin Ise PekishTiyinden Belirtmiş. Ferdî Bir Yorum otarak ticareti atarken şahıslaririn Yarara (Ödüller ve Dopamin) Çok Fazla Odaklandiyez Için Kumar urütkhanlik’te Yaz’da. Ticaret atarken Sirf çkara ODAKLANMAYAN (Elbette Hepimiz Kazanmak İstiyoruz Ancak Tek Maksat o mu olmali Sorusunu Kendimize Sormaluyuzz), Risk Idaresi, Idaresi Vağ.

Ticaret ve Yatirin Dücnainda Yapamami Idaresi, Konfirmasyonlarla Sünçlere Girek, Riss Ihtahinitim etim imerain diyor. KAZANDIKACA RISTI VE YATILAN ÖLÇUSUMAK, Emin Olmandan Sürece Girmek, Stopsuz Sürek Almak Ezere Berbat Aleşenkaklar. Bir Sonraki Yazmuzda Finansal Piyasalarda Sütdürmeniz Gerteken Birtakm AlaykanlikLara, Saviliz Alaykanlik Nalil Alaykanliklarzi Nalil Tekrardan Nakinilabilinini Yunain Dininininin Dun’ininini Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yuninin Yunininini Yuninin Yunininini Dunininini Yuninin Yuninin Yuninalaylabileyinizi Nedin Ele Alecakuz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir