Kripto Sever

Petrolde Kızıldeniz krizi artıyor

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Brent ham petrolünün fiyatı, önceki üç seansta yaşanan %5’lik düşüşün ardından varil başına 78 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü ise 73 dolara yaklaştı. Bu fiyat artışı, Kızıldeniz’de yaşanan jeopolitik gelişmelerin ardından gerçekleşti. ABD Donanması’nın, bölgedeki bir gemiden gelen imdat çağrısına yanıt verirken saldırıya uğraması ve sonucunda üç teknenin batması, jeopolitik gerilimleri artırdı. İran’ın bu su yoluna girmesiyle gerilimler daha da tırmandı.

Bu artış, OPEC+ dışında üretimin artması ve talep büyümesinin yavaşlaması endişelerinin hakim olduğu bir dönemde gerçekleşti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Gazze ve Ukrayna’daki savaşlar gibi çeşitli faktörler ve Fed’in faiz oranlarını artırmayı bıraktığına dair işaretler, petrol fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer aldı.

Danimarka’ya ait bir konteyner gemisine yapılan saldırının ardından ABD’nin verdiği yanıt, Kızıldeniz’deki jeopolitik gerilimleri daha da artırdı. Bu gelişmeler üzerine AP Moller-Maersk A/S, Kızıldeniz geçişini geçici olarak durdurdu.

Singapur’daki analist Priyanka Sachdeva, Kızıldeniz’deki jeopolitik gerilimlerin petrol fiyatlarına destek sağlamasını beklediğini belirtti. Çin’deki ekonomik toparlanmanın da petrol tüccarları için endişe kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Çin hisseleri, zayıf fabrika verileri ve Başkan Şi Cinping’in ekonomiye dair yaptığı açıklamalarla Asya hisse senetlerini düşürdü. OPEC ve müttefiklerinin yapacağı üretim kesintileri ve bu durumun uygulanmasına yönelik şüpheler de piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Bu gelişmeler, 2024 yılına girerken petrol piyasalarında belirsizlikleri ve dalgalanmaları beraberinde getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu