Hisse Senetleri

SoftBank ödemeleri T-Mobile ödemelerindeki artışla yükseldi

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

SoftBank Group Corp, T-Mobile US ödemelerinden yaklaşık 7.59 milyar doları hiçbir ek maliyet olmadan alacağını açıkladı ve bu gelişme ödemelerinin %5 oranında artmasına neden oldu. Japon holdingi, SoftBank’ın ABD’li telekomünikasyon şirketi Sprint ile T-Mobile’ın ortasındaki birleşmeden kaynaklandığı ve şu anda büsbütün gerçekleşmiş bir muahedenin modülü olarak T-Mobile ABD’ye 48,75 milyon isim ödemenin serbest bırakılabileceği bildirildi.

Bu süreç SoftBank’ın borsada gördüğü varlıklarını büyük ölçüde artırarak T-Mobile US’deki ödemesini mevcut %3,75’ten %7,64’e çıkardı. Bu süreç, çip değişimi Arm’ın Eylül ayında başarılı bir biçimde halka arzının ayrıntıları akabinde gerçekleşti.

Hisselerdeki artış SoftBank’ı son bir ayın en büyük karı için konumlandırdı. Buna karşılık, şirket ödemelerinden bu yana sadece %14 oranında yükseldi ve bu gösterge endeksteki yaklaşık %30’luk artışla karşılaştırmada sade kaldı.

Masayoshi Son’un finansmanındaki SoftBank, bir vakitler ABD’nin en değerli startup’ı olan WeWork’ün iflası da dahil olmak üzere aksilikler yaşanmış olsa da, geç kademe startup’lara yaptığı değerli yatırımlarla biliniyor.

T-Mobile US ile yapılan mutabakat, SoftBank’ın Sprint yatırımındaki iç getiri oranları (IRR) %25,5’e yükseldi. Ayrıyeten şirket, Salı günü birinci halka arz fiyatının yaklaşık %44 üzerinde kapanan Kol ödemelerindeki son artıştan da faydalanıyor.

Reuters’in bu makaleye katkısı.

Bu makale yapay zekanın düzenlenmesiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar bölümümüze bakın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu