Emtialar

ABD petrol rezervlerini piyasa oranlarının altında dolduruyor

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

ABD Güç Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada Stratejik Petrol Rezervi’nin (SPR) üç milyon varil petrol alımını tamamladığını duyurdu. Bu alım, geçen küresel piyasalarda yaşanan aksaklıklar nedeniyle petrol fiyatlarının düşürülmesini amaçlayan, benzeri görülmemiş açıklamaların akabinde rezervi yenileme çabalarının bir kesimidir.

Teksas, Big Spring’deki SPR alanına gönderilecek olan petrol, varil başına ortalama 77.31 $ fiyatla temin edildi ki bu da 2022 ortalama fiyatı olan 95 $’ın üzerinde bir fiyatla satıldı. Bu atak, Lider Joe Biden idaresinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin akabinde yükselen petrol fiyatlarının tesirini hafifletmek için geçen yıl SPR’den 180 milyon varillik rekor bir kişinin özgür bırakmasının akabinde geldi.

ABD bugüne kadar SPR’yi yine doldurmak için yaklaşık 14 milyon varil geri satın aldı. Buna ek olarak, petrol fiyatlarının geçen yılki takas düzenlemeleri sırasında kusurlu olması nedeniyle petrol geri ödemeleri nedeniyle Şubat ayına kadar yaklaşık 4 milyon varilin olması bekleniyor.

Son süreçte Sunoco Partners Marketing & Terminals LP, SPR’ye 1,2 milyon varil sattı. Macquarie Commodities Trading US LLC ve Phillips 66’nın (NYSE:PSX) biri rezervinde yaklaşık 900.000 varil katkı bulundu. Bu satışlar, SPR’nin gücünü artırmaya yönelik daha stratejisinin geniş bir bölümüdür.

Ayrıca Güç Bakanlığı, SPR’den bu yıl sonuna kadar 2026’nın sonuna kadar yapılması planlanan 140 milyon varillik zarurî satışların iptalini muvaffakiyetle müzakere etti. Bakanlığın açıklamasına göre bu iptal, rezervin yenilenmesi amacı doğrultusunda atılmış değerli bir adımdır.

Reuters’in bu makaleye katkısı.

Bu makale yapay zekanın dayanağıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından. Daha fazla bilgi için Kaide ve Şartlar bölümümüze bakın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu