Hisse Senetleri

Türkiye Borsası Bu Hafta Yüzde 5 Düştü

Türkiye Borsası Bu Hafta Yüzde 5 Düştü

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Türkiye Borsası Bu Hafta Yüzde 5 Düştü

Türkiye Borsası, 2023 yılının son haftasını yüzde 5’lik düşüşle kapattı. BIST 100 endeksi, 23 Aralık Cuma günü 2.400,00 puandan kapanarak, önceki hafta kapanış seviyesine göre 120,00 puan geriledi.

Hafta boyunca, uluslararası piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve küresel resesyon endişeleri, Türkiye borsasını da olumsuz etkiledi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarını hızlandırmaya devam edeceği beklentileri, küresel piyasalarda risk iştahını azalttı.

Haftanın en çok düşen hisse senetleri arasında, yüzde 10,00’nin üzerinde değer kaybı yaşayan İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (IDGYO) yüzde 10,00, Pekerler İnşaat (PKENT) yüzde 6,00, Kron Telekomünikasyon (KRONT) yüzde 6,00 ve Kent Gıda (KENT) yüzde 2,00 yer aldı.

Haftanın en çok yükselen hisse senetleri arasında ise, yüzde 10,00’nin üzerinde değer kazanan AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL) yüzde 10,00, Aksa Enerji Üretim (AKSA) yüzde 10,00 ve Enerjisa Enerji (Enerjisa) yüzde 11,11 öne çıktı.

Analistler, hafta boyunca yaşanan düşüşlerin, uluslararası piyasalardaki belirsizliklerin ve küresel resesyon endişelerinin Türkiye borsasını da etkilediğini belirtti. Analistler, gelecek hafta da benzer belirsizliklerin devam etmesi halinde Türkiye borsasının baskı altında kalmaya devam edebileceğini ifade etti.

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (IDGYO), yüzde 10,00’lik düşüşle haftanın en çok düşen hisse senedi oldu. İDGYO’yu, yüzde 6,00’lik düşüşle Pekerler İnşaat (PKENT), yüzde 6,00’lik düşüşle Kron Telekomünikasyon (KRONT) ve yüzde 2,00’lik düşüşle Kent Gıda (KENT) takip etti.

AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL), yüzde 10,00’lik yükselişle haftanın en çok yükselen hisse senedi oldu. AGHOL’u, yüzde 10,00’lik yükselişle Aksa Enerji Üretim (AKSA) ve yüzde 11,11’lik yükselişle Enerjisa Enerji (Enerjisa) takip etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu