Kripto Sever

Ethereum Mucidi, Bu 2 Coin’i Elden Çıkarıyor: Fiyatlar Çöktü!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

PeckShieldAlert tarafından yakın vakitte yayınlanan bir raporda, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile alakalı bir adres, trilyonlarca göğüs coin içeren kıymetli kripto para ünitesi süreçlerine girişerek manşetlere çıktı. Şaşırtan ölçülerde DOBE ve DOJO tokenlarını içeren süreçler, Buterin’in bu değişken varlıklarla irtibatı hakkında soruları gündeme getirdi. İşte detaylar…

Vitalik Buterin, devasa satışlar yaptı

Kripto para alanında şaşırtan olaylar yaşandı. “Vb” etiketli adresin 100.000.000.000.111 DOBE tokenini 10.44 ETH ile takas ettiği bildirildi. Bu da yaklaşık 22.9 bin dolara muadil. Tıpkı adresten yapılan bir diğer süreç, 1.858.140.000.000 DOJO tokeninin yaklaşık 6,8 bin dolar bedelinde 3,12 ETH karşılığında takas edilmesini içeriyordu. Bu süreçlerin büyüklüğü ve göğüs coinlerin işin içine karışması duruma bir karmaşıklık ekliyor. Bu süreçlerde yer alan sayılar sadece ölçekleri nedeniyle değil, tıpkı vakitte göğüs coinlerin doğal finansal kıymetinden çok volatilitesi ve kültürel bağlarıyla bilinmesi nedeniyle de dikkat caziptir.

Bu süreçleri daha da ilgi cazip kılan şey, hem DOBE hem de DOJO tokenlarının Buterin’in adresine airdrop yoluyla gönderildiğinin bildirilmesi. Bu da onun bu varlıklara iştirakinin en az seviyede olabileceğini düşündürüyor. Kripto para ünitesi alanındaki çok sayıda token ve proje göz önüne alındığında, Buterin’in bu varlıkların özelliklerinden haberdar olması pek muhtemel değil. Bu tokenleri satma kararı, “dijital dağınıklık”ları paha ve likiditeye sahip varlıklara dönüştüren pratik bir atak olarak görülebilir.

Airdrop stratejileri dikkat çekti

Airdrop’ların ferdî yatırımcıları çekmek için bir strateji olarak kullanılması, kripto para sanayisinde giderek daha yaygın hale geldi. Projeler ekseriyetle süratli bir pazarlama artışı için tesirlerinden yararlanmayı umarak kripto topluluğunun önde gelen isimlerine token gönderir. Vitalik Buterin’in adresine değerli ölçüde token dağıtan Shiba Inu üzere projelerde örneklenen bu taktik, tokenleri kripto alanındaki tesirli kişiliklerle ilişkilendirerek dikkat ve meşruiyet kazanmayı amaçlıyor. Buterin’in geçmişte bu çeşit tokenları hayır kurumlarına bağışlama kararı, anlatıya ek bir karmaşıklık katmanı ekliyor.

Ethereum mucidinin satışı ile fiyatlar düştü

Etkili şahıslara token gönderme uygulaması, resmi olarak belirtilmese bile bir onay olarak algılanıyor. Bu tokenlerin kripto topluluğu içindeki görünürlüğünü ve güvenilirliğini artırmak için kullanılan bir pazarlama stratejisi. Buterin’in bu memecoin’leri satmasının akabinde piyasa bilgilerine nazaran DOBE’nin bedelinde %44’lük bir düşüş yaşanırken, DOJO’nun pahası ise %80 oranında düştü. Bu süreçlerin yansımalarının, kripto topluluğu içinde nüfuzlu şahıslar, airdroplar ve daha geniş piyasa dinamikleri ortasındaki münasebet hakkında tartışmalara yol açması mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu