Kripto Sever

Analist Açıkladı: Bitcoin Karları Bu 5 Altcoin’i Patlatacak!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Bitcoin, boğa koşusu sırasında liderlik etme eğilimindedir. Başka kripto paralar da ekseriyetle onu takip eder. Altcoinbuzz takımından kripto analisti Victor’a nazaran, altcoinlere akan çok fazla Bitcoin karı olacak. Bundan hisse alan birinci altcoin projeleri ekseriyetle birinci 100’de yer alır. Uzman bu potansiyele sahip 5 tokeni paylaşıyor.

İlk sıradaki altcoin: Celestia (TIA)

Bugünün altcoin’lerinden birinci seçimimiz Celestia (TIA). TIA’nın bu boğa koşusunun SOL’u olduğuna dair yüksek sesli söylentiler var. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, SOL Temmuz 2021’de 28 dolardan Kasım 2021’de 259 dolara çıktı. Kolaylık olması açısından buna 10 kat diyelim. Şu anda TIA 13,18 dolar düzeyinde. TGE’den sonra, piyasa bedeline nazaran birinci 100 listesinde direkt 42. sıraya yükseldi. Yani, 10 katına çıkması onu 130-140 dolar civarına getirecektir. Daha uygununu yapması beni şaşırtmaz.

Peki Celestia nedir? Modüler bir Blockchain. Bu, belli misyonları dışarıya yaptırdığı manasına geliyor. Öbür katmanları dış kaynak olarak kullanıyor. Her şeyi daha küçük modüllere ayırıyor. Bunları takas edebilir ya da değiştirebilir. Böylelikle, monolitik Blockchain’in tersine, bu misyonları kendi başına tamamlıyor. Sonuç olarak, modüler bir Blockchain süratli ve ölçeklenebilirdir. Geliştiricilerin de modüler Blockchain’i basitçe özelleştirmesi mümkün. Altcoin yalnızca birkaç hafta evvel, Kasım ayı başlarında bir airdrop gördü. Artık yalnızca tek bir yol biliyor üzere. Bu da yukarı!

İkinci sırada Avalanche (AVAX) geliyor

Avalanche, kelamda Ethereum katillerinden biri. Yeniden de makul bir Blockchain’in Ethereum’u ‘öldürebileceğinden’ şüpheliyim. Fakat, etrafta çok sayıda ucuz ve süratli alternatifin olması ziyan vermez. Avalanche bu türlü bir alternatif. Ben Solana ve Avalanche üzere bu alternatif Blockchain’leri kullanmayı tercih ediyorum.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Avalanche’ın lokal tokenı AVAX, yakın vakitte bir patlama yaşadı. Ekim ayındaki 10 dolar düzeyinden 12 Aralık’ta 42 dolar düzeyine yükseldi. Bu, boğa koşusu tüm süratiyle devam etmeden evvel kolay bir 4 kat. ATH’si 2 yıl evvel 144 dolar düzeyindeydi. Yani Ekim ayından itibaren 14 katına çıkmış olacak. Ve bu altcoin deflasyonist!

Peki AVAX neden süratle yükseliyor? Bunun için iki söz var, kurumlar ve oyun. Üç farklı banka Avalanche ve Avalanche Evergreen Sub Net’inden bahsetti. Bunlar, J.P. Morgan, Citi ve Bank of America. Oyun oynamaya gelince, Avalanche Blockchain oyunları için bir cennet haline gelmiş üzere görünüyor. Şu anda DeFi Kingdoms 55 milyon dolarla en büyük piyasa bedeline sahip.

Sıradaki altcoin: Cosmos (ATOM)

Cosmos bu ekosistem için sıfırıncı katman. Başka tüm katman-1 Blockchain’ler Cosmos üzerine inşa edilmiştir. Cosmos Merkezi altyapıyı sağlar. Daima birlikte IBC’yi ya da Blockchain’lerin internetini oluştururlar. Bölgeler haritası şu anda 73 bölgeyi gösteriyor ve daha fazlası da geliyor. Cosmos ekosistemi şu anda yanıyor!

Son 7 gün içinde TIA, KUJI, INJ, AKT ve OSMO’nun tamamı %60’a kadar yükseldi. ATOM biraz eksik görünüyor. Altcoin, son 7 günde sırf %13 artış gösterdi. Bununla birlikte, yakın vakitte bir atak yaptı ve bu yalnızca başlangıçsa çok şaşırmayacağım. Son vakitlerde, idarenin 848 sayılı teklifi onayladığını gördük. Bu, enflasyonu %18’den %13’e düşürdü. Lakin, bu birebir vakitte ATOM’un hareket etmeye başladığı vakittir. Burada potansiyel olarak daha fazla yeşil mum için gözlerinizi açık tutun.

Listeye Ordinals (ORDI) ile devam ediyoruz

Ordinals’ı duymuş olabilirsiniz. Öbür bir deyişle, yazılı Satoshiler. Hakikaten de, en küçük BTC hakimiyeti. Onları yazarak NFT’ler haline getiriyorlar. Fakat, onlar da bir kripto para. Ayrıyeten, onlar için özel bir cüzdana gereksiniminiz var. Yazılı bir Satoshi ile ‘normal’ bir Satoshi ortasında ayrım yapabilen bir cüzdan. Bedelli Satoshi’nizi ezkaza öbür birine göndermek istemezsiniz.

Ordinals protokolü ile 2.1 katrilyon Satoshi yazmak mümkün. Yani hala hareket yapacak çok yer var. Ordinals ve öteki çeşitli yazılı Satoshi’ler patlamak üzere. Ordinaller Bitcoin’deki OG NFT’lerdir. Tıpkı vakitte 1 milyar dolarlık piyasa pahası bariyerini aşan birinci BRC20 tokeni. Bu ortada ORDI son 30 gün içinde %180 artış gösterdi.

Son sıradaki altcoin: Ronin Network (RON)

Ronin Network, Ethereum üzerine inşa edilmiş bir side-chain. Bu bir oyun Blockchain’i. Ronin’in gerisindeki şirket Sky Mavis. Onlar, örneğin, Axie Infinity’nin de çekirdek geliştiricileri. Bu, bugüne kadarki en başarılı Blockchain oyunu.

Bir de Ronin köprüsü var. Bu köprünün 650 milyon dolar ziyana uğratıldığı büyük akından hatırlayabilirsiniz. Lakin Axie, tüm mağdurlara ödeme yapılacağını söyledi. Fakat, bu geride kaldı ve Ronin Network ve RON token’ı yükselişe geçti. Altcoin son 30 gün içinde %113’lük bir fiyat artışı gördü. Lakin, geçen yıl bu oran %503’tü. Blockchain oyunları, bu boğa koşusu sırasında birçok dikey bölümden biri. Fakat, son derece âlâ sonuç vermesi beklenen bir süreç. Bu, RON token için kayda paha bir boğa koşusunun sadece başlangıcı olabilir.

Makaledeki görüşler ve iddialar analiste ilişkin olup, muhakkak yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan evvel kesinlikle kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu