Kripto Sever

Terra Kurucusu İçin Sürpriz Gelişme: Tokenler Hareketlendi!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Karadağ Temyiz Mahkemesi, Terra kurucusu Do Kwon’un iadesini durdurdu. Böylelikle, yüksek bahisli kripto para dramasındaki yasal bükülmeleri ortaya çıkardı. Bu ortada, Kwon’un başlangıçta geçersiz doküman suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtmek gerekiyor. Son gelişmeyle birlikte yasal destan yeni bir taraf aldı. Bilhassa bu geri dönüş, yüksek profilli kripto para girişimcisini çevreleyen karmaşıklıkları vurguluyor. Bu gelişmenin akabinde Terra ekosisteminin tokenleri çift haneli artışlar keydetti.

Terra kurucusu Do Kwon’un iade kararındaki son gelişme

Karadağ Temyiz Mahkemesi, Do Kwon’un savunma avukatlarının temyiz başvurusunu kabul ederek değerli bir adım attı. Temyiz Mahkemesi, Kwon’un iadesini onaylayan Podgorica’daki Yüksek Mahkeme’nin daha evvelki kararını iptal etti. Bu gelişmenin akabinde Terra ekosisteminin tokenleri LUNC, LUNA ve USTC kuzeye dikey bir çıkış yaptı. LUNA, gün içinde seyrettiği 0,92 dolar düzeyinden 1,01 dolara sıçradı. LUNC ise 0,000153 dolardan 0,000173 dolara fırladı. Tokenler %15’e ulaşan yükselişe şahit oldu. Benzeri biçimde stablecoin olan USTC de çift haneli artış kaydetti.

Bu ortada, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Yüksek Mahkeme’nin 17 Kasım 2023 tarihli birinci kararında Do Kwon’un iadesi için yasal ön şartların yerine getirildiği tespit edilmişti. Lakin Karadağ Mahkemesi, temyiz başvurusunu inceledikten sonra, ceza adabı kararlarının kıymetli ölçüde ihlal edildiğini tespit etti. Bu da kararı iptal etmesine yol açtı. Heyet, bilhassa belirleyici gerçekler için net nedenlerin eksikliğini vurguladı. Bunların yine yargılama kararına neden olan bir kusur olduğunu belirtti. Bağlam açısından, Terra kurucusu Kwon, Karadağ’da resmi dokümanlarda sahtecilik suçlamasıyla tutuklandı. Akabinde mahkeme, mahpus cezasına çarptırdı. Milyarlarca dolarlık bir kripto şirketi olan Terraform Labs’ın 2022 Mayıs’ta dramatik bir formda çöktü. Bu çöküşte Do Kwon’un rolü ön plana çıktı. Bu yüzden Güney Kore Cumhuriyeti vatandaşı olan Kwon’u hem Güney Kore hem de ABD istiyor. Kwon, her iki ülkede de cezai suçlamalarla karşı karşıya.

Rapora daha yakından bir bakış

Temyiz Mahkemesi detaylı açıklamasında, Do Kwon’un mahpus cezası nedeniyle iadesinin ertelenmesi kararının Yüksek Mahkeme tarafından yanılgılı bir biçimde ele alındığına dikkat çekti. Mahkeme ayrıyeten, bu tıp tespitlerin iade sürecini denetleyen mahkemenin değil, Adalet Bakanının münhasır yetki alanına girdiğini açıkladı. Mahkeme, bu ihlali kıymetli buldu ve kararı iptal etti.

Temyiz Mahkemesi ayrıyeten Yüksek Mahkeme’yi Ceza İşlerinde Milletlerarası İsimli Yardımlaşma Kanunu’nun 16. hususunun 8. fıkrasına uymamakla eleştirdi. Son tebligata nazaran, soruşturma yargıcının Terra kurucusu Do Kwon’u iade münasebetleri hakkında derhal bilgilendirmemesi ve savunmasını sunmaya davet etmemesi yasal prosedürlerin açık bir ihlali olarak tanımlandı. Münasebetiyle, son gelişmeler göz önüne alındığında, iade nihayetinde müteakip mahkeme süreçlerinde onay alırsa, sonuncu karar Karadağ Adalet Bakanı’na ilişkin. Ortaya çıkan yasal drama Kwon’un geleceğine ekstra bir tansiyon katmanı ekliyor. Böylelikle, hukuk, kripto düzenlemesi ve memleketler arası yargı yetkisinin karmaşık kesişiminin altını çiziyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu