Kripto Sever

BTC boğayı getirdi fakat bu coin’ler şimdi yükselmedi!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Bitcoin (BTC) boğa çanlarını çalarken, gözler şimdi piyasadan ayrışamayan Arbitrum, Polygon ve Optimism üzere katman-2 projelerine çevrildi.

Kripto para piyasası, son vakitlerde sansasyonel bir çıkış yaptı. Bitcoin’in (BTC) Ocak ayına odaklanması ve rekor düzeylere gelmesi, altcoin’leri de hareketlendirdi. BTC, Ocak ayında sonuçlanacak Bitcoin spot ETF’ler öncesinde 41 bin doların üzerine çıkmayı başardı. BTC’nin boğa koşusu, altcoin’lerin canlanmasını sağladı.

Gözler, altcoin dönemi olarak nitelendirilen büyük bir altcoin boğasına çevrildi. Birtakım altcoin’lerde ise BTC’nin 41 bin dolara ulaşmasına karşın dikkat çeken yükseliş görülmedi. Bu altcoin’lerden birisi katman-2 projeleri oldu. Arbitrum (ARB), Optimism (OP) ve Polygon (MATIC) üzere katman-2 projeleri şimdi beklenilen boğa koşusunu gerçekleştirmedi.

BTC ateşi yaktı: Gözler katman-2 projelerinde

Bitcoin’in (BTC) boğa koşusuna başlaması, gözleri potansiyel yükseliş gerçekleştirebilecek altcoin’lere çevirdi. Kripto yatırımcıları, muhtemel altcoin dönemi için boğa koşusu yaşamamış altcoin’lere bakmaya başladı. Ayrıyeten birçok kripto yatırımcısı, katman-2 üzerinde ağırlaştı.

Katman-2 projeleri, BTC yükselişiyle boğa beklentilerinin arttığı bugünlerde istenilen ivmeyi bir türlü ardına alamadı. Arbitrum, Optimism ve Polygon üzere majör katman-2 projeleri şimdi beklenilen çıkışı gerçekleştiremedi.

Kripto piyasasının en yeni eserlerinden birisi olan Celestia’nın (TIA) yükselişi dikkate alındığında, katman-2’lerin potansiyel yükselişini gerçekleştirmediği görüldü.

Piyasa paha sıralamasına nazaran en düzgün dört katman-2 projesinin bir haftalık performansı dikkat çekti. Polygon (MATIC), bir haftada yüzde 10’luk yükseliş yaşadı. Mantle (MNT), bir haftada yüzde 10’a yakın artış kaydetti. Öteki taraftan büyük beklentiler ile takip edilen Optimism (OP) bir haftada yüzde 4 ve Arbitrum (ARB) yüzde 12 yükseldi.

Dört katman-2 projesinin de bir haftalık performansı BTC bazlı kripto piyasasıyla paralel ilerledi. BTC son bir haftada yüzde 11’den fazla yükseliş yaşadı.

BTC’den ayrışamayan katman-2 projeleri, ilerleyen süreçlerde potansiyel boğa koşusu ihtimaliyle değerlendirildi. Altcoin döneminin öncülerinden birisi olacağı konuşulan katman-2 dalında, ARB ve OP için beklentiler bir oldukça yüksek.

Piyasa bedeline nazaran en yeterli katman-2 projeleri olan kripto paraların son 24 saatlik durumu ise şu formda;

  • Polygon (MATIC) süreç hacmi son 24 saatte yüzde 33 arttı ve 601 milyon dolar düzeyine geldi.
  • Arbitrum (ARB), son 24 saatte süreç hacmi yüzde 14 düştü ve 326 milyon dolar oldu.
  • Optimism (OP) süreç hacmi son 24 saatte yüzde 20 artarak 158 milyon dolar oldu.
  • Mantle (MNT) son 24 saatte yüzde 6’lık artışla 109 milyon dolar süreç hacmi elde etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu