Kripto Sever

Haftaya bakış ve Bitcoin teknik tahlili

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasalarında hayli hareketli günler yaşandı. Amerika’da CFTC ve SEC’in Binance’e açtığı davalar uzun bir müddettir yatırımcıyı huzursuz ediyordu. 21 Kasım’da ABD Adalet Bakanlığı bir basın toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu. Saatler 23.30’a geldiğinde hepimiz merakla ekran karşısında yerimizi almıştık. Hazine Bakanı Janet Yellen, Binance’in terör örgütlerine fon akışlarını kolaylaştırdığını, Changpeng Zhao’nun suçlamaları kabul ettiğini ve Binance’e 4,3 milyar dolar ceza verildiğini belirtti. Akabinde, Binance CEO’su vazifesi bıraktığını ve artık danışmanlık yapmak üzere hayatına devam edeceğini açıkladı.

CZ, yatırımcı fonlarının inançta olduğunu, asla piyasa manipülasyonu yapmadıklarının da altını çizdi. Kesilen ceza sonrası ise akıllardaki soru artık ne olacağı. Yeni CEO Richard Teng ile birlikte kaldığı yerden devam eden Binance, en büyük pazar hissesine sahip kripto para borsası. Muhtemel bir spot Bitcoin ETF onayı öncesinde Binance’in pazar hissesinin düşürülmesinin amaçlandığı ise çok açık. Kriptonun gelişimi için CZ bir adım geriye çekildi ve önümüzdeki en büyük FUD artık gündemimizde değil.

Bu hafta makro tarafta gözlerimiz Amerika’da olacak ve Fed’in takip ettiği enflasyon göstergesi olan Çekirdek Ferdî Tüketim Sarfiyatları verisini alacağız. Ayrıyeten, birçok FOMC üyesinin ve Fed Lideri Powell’ın konuşmalarını takip ederek aralık toplantısı, faiz kararı ve enflasyona ait görüşlerini inceleyeceğiz.

29 Kasım Çarşamba

ABD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Çeyreklik) Beklenti: yüzde 4,9 Evvelki: yüzde 2,1 – 16.30

30 Kasım Perşembe

EUR Bölgesi – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) Beklenti: yüzde 2,8 Evvelki: yüzde 2,9 – 13.00

ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Müracaatları Beklenti: 218k Evvelki: 209k – 16.30

ABD – Çekirdek Şahsî Tüketim Masrafları Fiyat Endeksi (Yıllık) Beklenti: yüzde 3,9 Evvelki: yüzde 3,7 – 16.30

1 Aralık Cuma

ABD – Fed Lideri Powell konuşma yapacak – 19.00

Token Unlocks Datalarına Nazaran Kilit Açılımları

DYDX, SUI, OP, 1INCH kilit açılımlarına dikkat edilmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu