Kripto Sever

Binance’ten ABD soruşturması öncesi şaibeli transfer

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

ABD’deki soruşturma ve davalarla başı kaygıda olan Binance, 4 milyar dolarlık cezai süreçlerin öncesinde cüzdanlarındaki hareketlilikle dikkat çekti.

ABD Adalet Bakanlığı kripto para borsası Binance‘ten şirketin kara para aklama ve dolandırıcılık da dahil olmak üzere yıllarca süren hata faaliyetlerine ait devam eden soruşturmasını bitirmek için 4 milyar dolar istemişti. Borsanın CEO’su Changpeng Zhao‘nun cezai suçlamalarla karşı karşıya kalması mümkünlüğünü da içeren bu durum, cüzdan transferlerine ait gelişmelerle gündeme bomba üzere düştü.

9 Kasım’da yapılan 4 milyar dolarlık transfer süreci ortalığı kızıştırdı!

Binance, 2018’den bu yana Adalet Bakanlığı’nın amacında yer almaya devam ediyor. Federal savcıların, borsanın kara para aklamayı tedbire siyasetleri ve Zhao’nun 2020’deki iç yazışmalarına ait iç kayıtları talep ettiği argüman ediliyor. Bunlara ek olarak Binance, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının akabinde Rus kullanıcıların memleketler arası yaptırımlardan kaçmasına müsaade verdiği tezleri nedeniyle de Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.

Özellikle de ABD tarafındaki faaliyetlere başı kederde olan Binance’e 4 milyar dolarlık bir fatura kesildi. Olayın en dikkat cazip yanı ise ceza haberinden 12 gün evvel gerçekleşti. 9 Kasım’da soğuk cüzdanından yeniden kendisine ilişkin bir cüzdana 3,9 milyar dolarlık transfer gerçekleştiren Binance, akıllara pek çok soru işareti getirdi.

Binance’e uygulanacak cezai meblağın ve 9 Kasım’da gerçekleştirilen transferin bu kadar yakın olması, içerden bir bilgi akışı olup olmadığına dair kuşkular yarattı. 12 gün evvel bu türlü bir atılım yapan Binance’in ABD gerginliğine dair içeriden bilgi aldığı tezleri ortaya atıldı. Gerçekleştirilen transfer ve cezai sürecin bu kadar denk olmasına dair resmi bir açıklama şimdi yapılmış değil.

BNB yüzde 12’lik bir fiyat hareketiyle piyasayı salladı!

Yaşanılan olayların akabinde inanılmaz bir volatilite yakalayan BNB, 238 dolara düştükten sonra direkt 268 dolara iğne attı. Çok kısa müddette yüzde 12,63 oranında gidip gelen borsanın mahallî token’ı BNB şu an için 258,9 dolardan süreç görüyor. Binance tarafındaki çeşitli sorunların devam etmesi durumunda ise tekrardan 238 dolara, daha sonrasında ise 221 ve 203 dolara hakikat bir geri çekilme gelebilir.

BTC’nin 40.000 dolara yanlışsız yola çıkması, Binance’in bu Fud ortamı başarılı bir halde atlatması yahut bölüm bazında olumlu bir kritik haber, BNB’yi tekrar üst atacaktır. Bu türlü bir durumda ise hedeflenebilecek düzeyler sırasıyla 260,5 – 290,1 ve 316,8 dolar olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu