Kripto Sever

Haftaya bakış ve Bitcoin (BTC) teknik tahlili

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Geçtiğimiz hafta ABD tarafında yüzde 3,2 ile beklenti altında kalan Ekim ayı yıllık TÜFE datalarını aldık. Böylelikle, ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 3,7’den yüzde 3,2’ye gerileyerek, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yüzde 2 enflasyonu amacına epey yaklaşıldı. Amerikan merkez bankasının faiz artırımına son verdiği görüşü artmaya devam ederken yatırımcılar, 21 Kasım tarihinde açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında Fed üyelerinin görüşlerini daha yeterli anlayacak.

CME tarafında 13 Aralık tarihinde gerçekleşecek yılın son Fed toplantısında yeni bir faiz artışı yüzde 100 oranla beklenmiyor.

Enflasyon bu kadar düşük düzeylere gelmişken 2024 yılında faiz indirimleri gelmesi de çok muhtemel. Piyasaların rahat bir nefes almasına çok az kaldı. 2024 yılında Bitcoin Halving de gerçekleşecek. Böylelikle olumlu gelişmeler birer birer sıralanıyor.

Bir öteki kıymetli gelişme ise spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) haberleriydi. ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC), Hashdex ve Küresel X’in müracaatlarını erteledi. Bizler için asıl değerli bahis ise Ocak ayı. Zira ARK Invest’in Bitcoin ETF başvurusu için son tarih 10 Ocak 2024. Bloomberg analistleri ETF onayının yüzde 90 ile gerçekleşmesini bekliyor. Öbür taraftan BlackRock resmi olarak spot ETH ETF başvurusunu yaptı.

Türkiye tarafında ise geçtiğimiz hafta kriptonun kalbi İstanbul’da Devconnect’te attı. 200’den fazla aktiflikle, projeler kentimize gelerek Türk komünitesiyle bağ kurdu. Dileriz 2024 yılında da ekosisteme katkı sağlayan bir sürü hoş aktiflik gerçekleşir.

Ekonomik Takvim

21 Kasım Salı

ABD – Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı Tutanakları Açıklanacak – 22.00

22 Kasım Çarşamba

ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Müracaatları Beklenti: 225K Evvelki: 231K – 16.30

23 Kasım Perşembe

ABD – Şükran Günü ve Borsalar Kapalı

Türkiye – Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklanacak Beklenti: %37,50 Evvelki: %35 14.00

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin 35.000 – 37.900 dolar düzeyleri ortasında konsolide olmaya devam ediyor. Yükseliş güçlü ve süratli olduğu için hareket beklediğimiz halde gerçekleşiyor. Fiyatın bir sonraki gayesi 40.000 dolar bandına gelmesi için belirlediğim 35.000 37.900 dolar düzeyindeki Range bölgesine ufak bir geri çekilme yapabilir. Siyah kutu ile belirlediğim 32.800 – 33.400 dolar düzeyleri altında mum kapanışları bizleri 30.900 dolar düzeyine geri itebilir lakin şu an trend üst yanlışsız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu