Hisse Senetleri

Türkiye’nin Önde Gelen Şirketlerinden Önemli Hareketler!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

Türkiye’nin Önde Gelen Şirketlerinden Önemli Hareketler: Yatırımlar, Satışlar ve Yeni Girişimler

Bu hafta Türkiye’nin iş dünyasında dikkat çeken bazı önemli gelişmeler yaşandı. İş Bankası, Borsa İstanbul’da işlem gören bir dizi şirketin hisselerini, toplamda 5 milyar TL’ye kadar olan bir sınırlama ile satın alma kararı aldı. Bu şirketler arasında T. Şişe ve Cam Fabrikaları, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve daha birçok önemli isim bulunuyor.

Denge Yatırım Holding, kişisel bakım ve kozmetik alanında faaliyet gösteren iştiraki Vepa’nın %50 hissesini 15 milyon TL karşılığında Hasan Hüsnü Okur’a sattığını duyurdu.

Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, CognitiweAI şirketine yapılan 619.618 dolar ve 400.000 euro yatırımı açıkladı. Bu yatırım, şirketin Cognitiwe’deki hisse oranını %3,33’ten %2,59’a düşürecek.

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan arsaları yatırım amaçlı satın aldığını bildirdi.

CW Enerji, Almanya’da faaliyet gösteren 31,92 MW güneş enerjisi santrali ve 1.656 MW kapasiteli bir güneş enerjisi projesinin haklarını satın aldı.

Migros Ticaret, Aralık ayı içerisinde toplamda 74 yeni mağaza açarak mağaza sayısını 3.363’e çıkardı. Şirketin toplam net satış alanı ise 1 milyon 930 bin m2’ye ulaştı.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi, 1.000.000 TL kuruluş sermayeli Dardanel Dış Ticaret A.Ş. adında yeni bir şirket kurma kararı aldı.

Beyaz Filo Oto Kiralama, 2023 yılında sıfır araç satış adetlerini %65,08 oranında artırarak 15.231 adede çıkardı.

CVK Maden İşletmeleri, Hayri Ögelman Madencilik’in Ferrokrom üretim tesisi yatırımına ve halka arz çalışmalarına başlama kararı verdi.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul/Halkalı’da bulunan arsanın satışı için finansal kiralama sözleşmesini feshetti.

Zorlu Enerji, şirket adını kullanarak yapılan sahte duyurular konusunda uyarıda bulundu.

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul/Kartal’da yer alan gayrimenkul satın alım kararı aldı.

Tüpraş, İzmit Rafinerisi’nde beş yıllık periyodik bakım çalışmalarının başlayacağını ve bu süreçte 92 gün duruş planlandığını duyurdu. Bu duruşun üretimdeki azalmayı ithalatla kompanse edeceği ve böylece satış hacmine doğrudan bir etki yapmayacağı belirtildi.

Kuzey Boru, iç ve dış piyasada önemli boru satış sözleşmeleri imzaladı.

Sermaye Piyasası Kurulu, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında SNICA hisselerinin 08/01/2024 tarihinden 07/02/2024 tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu