Hisse Senetleri

2024, Asgari Ücret Artışı İşsizlik Maaşlarını Yükseltti: Yeni Tutarlar Belli Oldu!

BU HABERDEN TOKEN KAZANABİLİRSİNİZ!
KAZANMANIZA
Kalan süre:

KSVR TOKEN

 

“Asgari Ücret Artışı İşsizlik Maaşlarını Yükseltti: Yeni Tutarlar Belli Oldu”

2024 yılında asgari ücretin yüzde 49,11 oranında artmasıyla birlikte, işsizlik maaşlarında da önemli bir artış yaşandı. Yeni asgari ücrete göre en yüksek işsizlik maaşı 16.000 TL’ye çıkarken, en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40’ı kadar olarak belirlendi ve damga vergisi hariç 8.000 TL olarak ödenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında yaptığı toplantıda, 2024 yılı için brüt asgari ücret 20.002 TL, net ise 17.002 TL olarak açıklanmıştı. Bu yeni ücret düzenlemesi, işsizlik maaşı dahil birçok ödeme ve borçlanmayı etkiliyor.

İşsizlik maaşı, işten kendi isteği ve kusuru dışında çıkarılan, son 3 yılda en az 600 gün prim ödemiş ve son 4 aydır iş sözleşmesi devam eden çalışanlara ödeniyor. Ödeme süresi, prim sayısına bağlı olarak 6 ile 10 ay arasında değişebiliyor. Maaş hesaplamasında kişinin brüt maaş ortalaması dikkate alınıyor, ancak en yüksek işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor.

Bu değişiklikler, işsizlik maaşı alanlar ve bu ay işsiz kalanlar için yeni bir dönemi işaret ediyor. İşsizlik maaşlarındaki artış, işten ayrılan çalışanların ekonomik desteklerini güçlendirecek bir adım olarak öne çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu